Ingrediencie
Na 2 väčšie alebo 4 malé cícerové pizza placky potrebujeme:
- – 180 g cícerovej múky
- 250 g vody
- ½ ČL soli
- 2 PL olivového oleja
- olej na smaženie placiek
Kešu „syr“:
- 150 g kešu orechov
- 100 g vody
- 1/2 ČL soli
- ¼ ČL kurkumy
Kešu syr pripravíme vymixovaním všetkých ingrediencií vo výkonnom mixéri.
Obloha:
- paradajkový alebo paprikový základ
- vegánske rezančeky od značky Garden Gourmet
- tempeh
- kukurica
Postup
V prvom rade si pripravíme cícerovú pizzu a to zmiešaním všetkých ingrediencií do hladkého cesta, podobné tomu palacinkovému. Placky potom smažíme na rozpálenom oleji z prvej strany 5 minút a z druhej strany 2 minúty. Keď už budete opekať ďalšiu placku, tento čas sa môže skrátiť, tak si pre istotu sledujte ako sú upečené. Hotové pizza placky premiestnime na plech, na papier na pečenie a obložíme. Začneme základom, pridáme opečené „kuracie“ rezančeky alebo tempeh, kukuricu a polejeme vegánskym „syrom“. Dáme piecť pri 190 stupňoch na 10 minút. Podávame s chrumkavým šalátom. Prajeme vám dobrú chuť.