Pizza z cícerovej múky

24. mája 2024

Ingrediencie

Na 2 väčšie alebo 4 malé cícerové pizza placky potrebujeme:

  • – 180 g cícerovej múky
  • 250 g vody
  • ½ ČL soli
  • 2 PL olivového oleja
  • olej na smaženie placiek

Kešu „syr“:

  • 150 g kešu orechov
  • 100 g vody
  • 1/2 ČL soli
  • ¼ ČL kurkumy

Kešu syr pripravíme vymixovaním všetkých ingrediencií vo výkonnom mixéri.

Obloha:

  • paradajkový alebo paprikový základ
  • vegánske rezančeky od značky Garden Gourmet
  • tempeh
  • kukurica

Postup

V prvom rade si pripravíme cícerovú pizzu a to zmiešaním všetkých ingrediencií do hladkého cesta, podobné tomu palacinkovému. Placky potom smažíme na rozpálenom oleji z prvej strany 5 minút a z druhej strany 2 minúty. Keď už budete opekať ďalšiu placku, tento čas sa môže skrátiť, tak si pre istotu sledujte ako sú upečené. Hotové pizza placky premiestnime na plech, na papier na pečenie a obložíme. Začneme základom, pridáme opečené „kuracie“ rezančeky alebo tempeh, kukuricu a polejeme vegánskym „syrom“. Dáme piecť pri 190 stupňoch na 10 minút. Podávame s chrumkavým šalátom. Prajeme vám dobrú chuť.