Na 8 waflí potrebujeme:
- 250 g pohánkovej hladkej múky
- 100 g hladkej ryžovej múky
- 2 PL pomletých ľanových semiačok
- 2 ČL kypriaceho prášku bez fosfátov
- 500 ml mandľového mlieka
- 6 PL javorového sirupu alebo iného sladidla
- štipka soli
- 1/2 ČL mletej vanilky
- Olej na vymastenie waflovača
Postup
Všetky ingrediencie spolu vymiešame metličkou a necháme 5 minút odležať. Waflovač potrieme troškou oleja a nanesieme cesto. Pečieme približne 4 minúty, záleží aj od vášho waflovača. Servírujeme s mandľovým jogurtom, teplým alebo čerstvým ovocím, orechmi, semiačkami, kakaom, čímkoľvek čo máte radi. Ako lahodnú bodku na záver, môžete wafle poliať javorovým sirupom. Wafle servírujte čerstvé. Ak waflovač nemáte, môžete z cesta pripraviť lahodné lievance. Pri lievancoch vyskúšajte do cesta vmiešať čerstvé alebo mrazené čučoriedky. Mňam. Viac zdravých receptov od autorky Barbory „ReBarbory“ Kyškovej nájdete na blogu: https://rebarbora.blog/