Bezlepkové wafle

29. mája 2024

Na 8 waflí potrebujeme:

  • 250 g pohánkovej hladkej múky
  • 100 g hladkej ryžovej múky
  • 2 PL pomletých ľanových semiačok
  • 2 ČL kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 500 ml mandľového mlieka
  • 6 PL javorového sirupu alebo iného sladidla
  • štipka soli
  • 1/2 ČL mletej vanilky
  • Olej na vymastenie waflovača

Postup

Všetky ingrediencie spolu vymiešame metličkou a necháme 5 minút odležať. Waflovač potrieme troškou oleja a nanesieme cesto. Pečieme približne 4 minúty, záleží aj od vášho waflovača. Servírujeme s mandľovým jogurtom, teplým alebo čerstvým ovocím, orechmi, semiačkami, kakaom, čímkoľvek čo máte radi. Ako lahodnú bodku na záver, môžete wafle poliať javorovým sirupom. Wafle servírujte čerstvé. Ak waflovač nemáte, môžete z cesta pripraviť lahodné lievance. Pri lievancoch vyskúšajte do cesta vmiešať čerstvé alebo mrazené čučoriedky. Mňam. Viac zdravých receptov od autorky Barbory „ReBarbory“ Kyškovej nájdete na blogu: https://rebarbora.blog/