Krémová papriková omáčka s cestovinami

14. januára 2022

Ingrediencie

  • 2 kapie
  • 1 cukinu
  • 1 červenú cibuľu
  • 50 g kešu orechov
  • 1 PL limetkovej alebo citrónovej šťavy
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 1/2 ČL sušeného oregana
  • 1/2 ČL sušenej bazalky

Postup

Kešu orechy necháme namočiť aspoň dve hodinky pre varením alebo pre urýchlenie ich môžete zaliať vriacou vodou na 30 minút. Cukinu a cibuľu ošúpeme a kapiu očistíme od zrniečok. Zeleninu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pridáme sušenú bazalku a oregano a všetko spolu premiešame s olivovým olejom. Dáme piecť na 35 minút pri 190 stupňoch. Zeleninu premiestnime do mixéra a pridáme k nej kešu orechy zliate z vody, v ktorej sa močili. Pridáme limetkovú šťavu, sušené lahôdkové droždie, trošku vody (cca 100 ml) a zmixujeme. Podľa potreby dochutíme soľou alebo limetkou. Omáčku servírujeme s obľúbenými cestovinami a s edamame fazuľkami. Na miesto edamame môžete použiť ľadvinkov fazuľu. Aj v kombinácii s kukuricou je to výborné jedlo. Prajeme vám dobrú chuť.